" Vuurwerk nostalgie"
Home » Foto Album » Vroegâh » 2004 Werken in de winkel

Werken bij de vuurwerkwinkel in 2004

Al sinds de jaren 90 was ik vaste klant bij IJzerhandel Berensen aan de Postjesweg. Daarheen ging je voor de goede sloffen van Broekhoff (zoals de Shising en Super crackers, evenals spullen van de Crown Collection) en later de eerste potten van Pro-Line.

In 2004 kwam ik in goed contact met degene die de verkoop runde en ging ik daar ook voor het eerst helpen met de verkoop. Inmiddels zaten ze niet meer op de oude locatie aan de Postjesweg maar met een winkel aan de Hoofdweg. Ook was het assortiment inmiddels wat veranderd. Zo was er inmiddels geen vuurwerk van Broekhoff meer te krijgen.

Vergeleken met veel winkels tegenwoordig hadden de bunkers een beperkte capaciteit (geloof iets van 6000 kg in totaal), maar elk jaar wist men de winkel toch weer om te toveren tot een mooi vuurwerk walhalla. Ze verkochten in die tijd van alles van GBV (zoals Pro-Line en Excellent). Direct om de hoek bij de ingang was de uitpakbunker, waar alle uitgepakte artikelen lagen. Aan de balie stonden meerdere ladekasten waar grijpvoorraad was voor de kleinere artikelen zoals knalvuurwerk, fonteinen, single shots, etc. Aan de achterzijde van de winkel was dan nog een bunker waarin alle gekooide en niet uitgepakte kartons opgeslagen mochten worden.

Hieronder nog wat foto's uit deze tijd.


De uitpak bunker leeg. Zoals je kunt zien een erg beperkte ruimte.Officieel ook mocht maar tot de rode lijn gestapeld worden in verband met het bereik van de sprinklerinstallatie.

Tijdens de verkoopdagen werd de verkoopruimte omgetoverd tot vuurwerkverkoop. Een paar balies met allerlei ladekasten. In elke ladekast zaten dan de kleinere items uit de folder en uitdaging was altijd om dit zoveel mogelijk aangevuld te houden tijdens de verkoop voor een snelle doorstroom van klanten.

Hieronder nog wat foto's van de vuurwerkverkoop uit 2004