" Vuurwerk nostalgie"
Home » Links


Hier volgen wat enkele links naar websites die van alles te maken hebben met het nostalgische vuurwerk van vroeger en het vuurwerk van nu.

Het eerste Nederlandse online vuurwerkmuseum

Maak kennis met het Nederlandse online vuurwerkmuseum.
Een leuke verzamelplaats van al het nostalgische vuurwerk van vroeger en heden.

Gerund door een groep gepassioneerde liefhebbers is er een forum aanwezig om met elkaar te discussiëren en verhalen te delen. Tevens zijn er verschillende foto's, folders, catalogi, video's en allerlei andere materialen van vroeger te vinden rondom het thema vuurwerk.

http://www.vuurwerkmuseum.nl


Kanonslagen.com

 

Een site waar helaas al een tijdje niks meer aan ge-update is.

Echter blijft kanonslagen.com toch een zeer mooi naslagwerk voor degene die meer informatie zoekt over de verschillende merken, formaten en types rotjes die er vroeger in Nederland te koop waren.

Ga op ontdekkingstocht en blader eens door de verschillende formaten en merken heen die er vroeger te koop waren.

http://www.kanonslagen.com


Roelwijngaarden.com
(Vuurwerklabels, toen & nu)

Maak kennis met de site van Roel Wijngaarden. 
Roel heeft net als ik een afwijking als het om oud vuurwerk gaat, echter specialiseert Roel zich met name op de labels uit vroegere tijden.

Roel heeft heel veel labels van vroeger bewaard en verzameld en mooi gedocumenteerd op deze site. Maak kennis met het mooie Chinese artwork van vroeger en maak een reis door het verleden. Een feest der herkenning.

http://www.roelwijngaarden.com


Nog een mooie site waar je lekker lang op kunt rond klikken.
Het persoonlijke archief van liefhebber Marty. Niet alleen vind je hier een bijzonder leuke vormgegeven geschiedenis over vuurwerk. Ook aan andere thema's als speelgoed, sinterklaas en kerst is gedacht. Zelfs een persoonlijk familie album is terug te vinden op de site. 

Zet een passend muziekje op in de zogeheten musicbox en maak even een reisje terug naar de jaren 70 en 80.

http://www.oudennieuwarchief.nl


Vuurwerkfolders - Freakpyromaniacs

 

De Freakpyromaniacs houden tegenwoordig een heuse database bij met allemaal folders door de jaren heen. 
Als je nou eens niks te doen hebt op een regenachtige of druilerige dag, blader dan eens door de folder database heen. Via stacks kun je zelfs op jaartal zoeken. De oudste folders zijn maar liefst van 1979!

Allemaal full colour en op groot formaat dus je kunt lekker inzoomen. Wie weet vind je de vuurwerkjes uit je jeugdjaren terug of heb je zo nu en dan een heus Oh ja!! momentje :-)

https://issuu.com/vuurwerkfolders